DVI L/V & V/V

Væske til vand varmepumpe eller jordvarme er nok den mest populære og kendte varmepumpe teknologi – Det er også det varmepumpe princip som giver den største COP værdi, set her over året også kaldt SCOP.

Komfort.

Har man gulvvarme i betongulv er der en god stabilisator og buffer virkning i gulvet og her spiller en ensartet og stabil fremløbstemperatur ikke den store rolle – man kan her med fordel gå efter en on-off maskine, dvs varmepumpen tænder og slukker omkring et setpunkt.

Har man til gengæld trægulv med gulvvarme (kan evt løses med blandesløjfe) eller radiatorer er der betydelig komfort i en stabil fremløbstemperatur – her vil en frekvensstyret varmepumpe altid give en helt fantastisk komfort med også en god økonomi.

På Sparenergi-varmepumpeoversigten er on-off regulerede varmepumper dem med de højeste virkningsgrader, tekniken er enklere,
men man tager ikke højde for den dynamik der ligger i forbedret virkningsgrad når varmepumpen køre med reduceret frekvens (omdrejninger) og dermed belaster jordslangen mindre og dermed får højrere jordslange temperatur, hvilket igen giver bedre virkningsgrad (COP). Andre fordele ved frekvensstyrede varmepumper er at man stortset kan undevære buffertank og tilslutte en standard varmtvandsbeholder. Opstillingen fylder også mindre. En tredje fordel er at en frekvensstyret varmepumpe leverer den energi som man har brug for uanset om udetemperaturen faldet til under ÷15 – ÷25°C da kompressoren bare køre hurtigere og levere den nødvendige effekt.

Gletcher forhandler bl.a. varmepumper fra danske DVI, som er blandt de bedste på markedet.

privat-produkter-jordvarme-dc-1

Gå til top ↑