Varmepumper

Gletcher Energiteknik har specialiseret sig i varmepumper, der er en attraktiv varmekilde til erstatning for eksempelvis olie- eller gasfyr. En varmepumpe overfører varme fra varmen fra luften eller jorden til hjemmets rumvarme og varme vand.
Varmepumpen udnytter altså solens varme, og overfører energien til varmeanlægget.

Teknisk set fungerer en varmepumpe ligesom et omvendt køleskab. I stedet for at lede varmen ud af kølerummet, leder varmepumpen, gennem en kompressor, varme udefra og ind i boligen.

Komponenter i varmepumpenveksling-500x230
En varmepumpe består grundlæggende af 4 dele:
a) en fordamper til at optage varmen,
b) en kondensator til at afgive varmen,
c) en kompressor til at hæve temperaturen og
d) en termoventil til at regulere mængden af kølemiddel.

 

Mange penge at spare

Driftsøkonomien er typisk 50% af olie og gasfyr og lige med pillefyr, men uden pasning.
Man kan endvidere få Energisparetilskud i størrelsen fra 3000 til 12.000 når man skifter fra anden varmekilde, fra olie- og gasfyr typisk 12.000,- Se evt standardværdikataloget

Som husejer kan man spare op mod 40-75% om året i forhold til dit normale varmeforbrug (olie, gas, el-varme) og selve investeringen i varmepumpen er tjent ind på få år.

En god varmepumpe holder desuden i mange år, så man kan glæde sig over billig varme i lang tid – helt op til 20 år eller længere.

SCOP-værdi

Det vigtigste parametre ved varmepumper er SCOP-værdien.
Generelt er gulvvarme altid velegnet til varmepumpdrift, mens radiatorer i ældre ejendomme har en højere fremløbstemperatur hvilket medfører en lavere SCOP-værdi. Kontakt Gletcher Energiteknik for en konkret beregning. Se mere på Energistyrelsen

Gletcher Energiteknik installerer alle slags varmepumper.

De mest almindelige varmepumper er:

Luft til luft varmepumper

er den billigste måde at få varmeregningen reduceret. – Man kan få et energisparetilskud på 5.800,- hvis Luftvarmepumpen er supplerende til olie- og gasfyr
Her gælder det også at SCOP-værdien skal være så høj så mulig og dermed mest energieffektiv.Typisk kan man spare ml.50-65% ifht. el-varmeradiatorer.

 

Luft til vand er varmepumpe – varme som du kender det, bare til halv pris

luft_til_vand_varmepumpe

 

 

 

 

 

 

 

 

Luft/vand varmepumen koblet direkte på frem og retur på dit radiatorsystem og du får nu varmen, som du kender den, bare billigere.
Den gennemsnitlige temperatur i DK om vinteren er nu på 3,4°C hvilket giver ideele driftsbetingelser for en luft til vand varmepumpe, som kan have en SCOP på 3-4 endda med radiatorsystem. Dermed kan man bibeholde sit centralvarmesystem, fx ved udskiftning af oliefyr til varmepumpe. Centralvarmen har den bedste komfort og kan nemt kombineres med andre varmekilder også solvarme. (man kan evt beholde sit oliefyr som backup eller skifte til større radiatorer hvor det er nødvendigt)
Energisparetilskudet ligger ml. 6000,- til 12.000,-

 

 

Væske til vand, Jordvarmepumpe

Jordvarme1000

 

 

 

 

 

 

 

 

er den mest kendte og også den mest effektive da jordens temperatur holdes relativt varm i hele fyringssæsonen.

Jordvarmepumpe skal have nedgravet jordslanger typisk mellem 300-800 meter afhængig af varmepumpens størrelse og jordbunden (sand, ler, tør- el fugtig jord. Jo mere fugtigt des bedre. Jordvarme kobles også her til hjemmets centralvarmesystem og er derfor også meget velegnet til konvertering af olie- og gasfyr. Energisparetilskudet ligger ml. 6000,- til 12.000,-

 

Gå til top ↑